+31 624273984 info@lipdubfilm.nl

Lipdub is een woord dat komt uit het engels. Lip dubben is eigenlijk playbacken. Een lipdub is een komische videoclip waarin de tekst van het liedje geplaybackt en op een grappige manier uitgebeeld wordt.

Een lipdub wordt langs een vooraf bedachte route in 1 lange opname gefilmd. De camera beweegt dus door gangen, kamers, trappen, deuren en overal op de route gebeuren verrassende grappige dingen terwijl de deelnemers in de camera kijken en de tekst van het liedje mee playbacken. Soms worden de teksten uit het lied gebruikt als inspiratie, maar vaak ook ontstaan er in de groep leuke ideeën voor kleine sketches, en grappen.

De werkwijze:

Het begint altijd met verkleden. Terwijl de groep los gaat met pruiken, brillen, glitterjurken en opblaasbare instrumenten bekijkt de workshopleider alvast welke route op de locatie het meest geschikt is. Dan gaat de groep onder leiding van de workhopleider met de muziek en de songtekst erbij stukje voor stukje de lipdub bedenken en oefenen.

Soms kom je in de lipdub meerdere keren aan de beurt op verschillende plekken op de route. Dan is het belangrijk dat je snel en ongezien naar je tweede of derde plekje komt zodat je op tijd weer klaarstaat als de camera voorbij komt.

De lipdub eindigt altijd met een eindshot waarbij alle deelnemers samen in beeld zijn. Dit is altijd een vrolijk moment met applaus en gejuich. Soms vliegen hier zelfs de pruiken en hoeden door de lucht.

Het eindresultaat:

Omdat er niet gemonteerd wordt in een lipdub moet de opname dus helemaal goed gaan. Dit lukt zelden in 1 keer.  Meestal kost het 2 tot 4 pogingen om een lipdub te filmen. Na afloop kan de lipdub heel snel in elkaar gezet worden en vertoond worden aan de groep. Dit is altijd een hilarisch moment waarin iedereen pas ziet wat de rest van de groep allemaal gedaan heeft.

Lipdubfilm zorgt altijd voor een mooie titel en aftiteling bij de film. Het is mogelijk om een gelukswens of leuke tekst in beeld te laten komen aan het eind en als jullie willen komt ook jullie bedrijfslogo duidelijk in beeld.

Wanneer kan je een lipdub maken?

Een lipdub is heel geschikt als groepsactiviteit tijdens een feest. Lipdubfilm maakt veel lipdubs tijdens teamuitjes, vrijgezellenfeesten, familliedagen, kinderfeestjes etc.

Vaak wordt een lipdub gemaakt als kado voor een speciale gelegenheid. Bijvoorbeeld een jubileum, de opening van een nieuw gebouw, iemand die afscheid neemt of met pensioen gaat. Je kan ervoor kiezen om de lipdub vooraf in het geheim te maken en al verrassing te vertonen op een feest. Een andere manier om een lipdub cadeau te geven is een verrassingsfeestje waarop het feestvarken als hoofdpersoon terecht komt in zijn of haar eigen lipdub.

Lipdubfilm denkt graag met je mee hoe we de lipdub tot een groot succes kunnen maken voor jouw feestelijke gelegenheid.

Contact of een vrijblijvende offerte

Contact Lipdubfilm

Anouska Corbeau

E: info@lipdubfilm.nl

T: 06 - 24 27 39 84

 

Voor scholen kijk op:

www.filmopschool.nl